Όροι χρήσης

Το www.pupaland.gr (στο εξής η «Εταιρεία») είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βρεφικών και παιδικών προϊόντων. Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας, που βρίσκεται στη διεύθυνση www.pupaland.gr.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγησή σας στην ανωτέρω ιστοσελίδα συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη.

Παρεχόμενες πληροφορίες & προϊόντα

Η Εταιρεία δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της, τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν στις παρεχόμενες από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.pupaland.gr, υπηρεσίες, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τα προϊόντα είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά για το www.pupaland.gr. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μην απεικονίζουν πιστά το τελικό προϊόν.

Περιορισμός ευθύνης

Η Εταιρεία ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητάς τους.

Η Εταιρεία ευθύνεται μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια, σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση παραγγελθέντων προϊόντων και για πληροφορίες που η ίδια δίνει ή υπηρεσίες που παρέχει μέσω του δικτυακού τόπου της.

Η Εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που παρουσιαστούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά τη διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής κατά τη χρήση του δικτυακού τόπου. Επίσης, η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που αναρτάται στο www.pupaland.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Εταιρείας και προστατεύεται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική/ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου του δικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της Εταιρείας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την Εταιρεία ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτή, καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της Εταιρείας ή/και των ως άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και έκθεσή τους στην ιστοσελίδα www.pupaland.gr δε θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Υποχρεώσεις χρήστη

Οι χρήστες της ιστοσελίδας www.pupaland.gr αποδέχονται ότι δε θα χρησιμοποιούν αυτήν για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και τις διατάξεις αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο.

Εισαγωγή

Η χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου (www.pupaland.gr), καθώς και η πώληση αγαθών από την ατομική εταιρεία με την επωνυμία «ΜΥΡΩΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ» και το διακριτικό τίτλο ΜΥΡΩΤΗ ΟΥΡΑΝΙΑ, με αρ. ΓΕΜΗ 161736148000, έδρα ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, Τ.Κ. 60100, ΑΦΜ 133470214 («η Εταιρεία») μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος διέπονται από τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις (Όροι και Προϋποθέσεις). Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εταιρείας είναι το sales@pupaland.gr και το τηλέφωνο επικοινωνίας το +30 6945 696949.

Η παρουσίαση προς πώληση των αγαθών στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα συνιστά πρόσκληση της Εταιρείας προς τους καταναλωτές για την υποβολή πρότασης κατάρτισης σύμβασης πώλησης αγαθών μεταξύ της Εταιρείας και του καταναλωτή και δεν αποτελεί με οποιονδήποτε τρόπο δέσμευση της Εταιρείας για τη διαθεσιμότητα και την επάρκεια των αγαθών που προβάλλονται στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα.

Η χρήση του Ηλεκτρονικού Καταστήματος υποδηλώνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων αγορών. Ο καταναλωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενεργεί κατά τη χρήση του Ηλεκτρονικού Καταστήματος, όπως ο νόμος προβλέπει και σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.

Εγγραφή χρήστη

Ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιήσει αγορές από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα ως επισκέπτης (Αγορά ως Επισκέπτης), χωρίς να είναι απαραίτητο να εγγραφεί ως χρήστης.

Εφόσον ο καταναλωτής το επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί ως χρήστης (Εγγεγραμμένος Χρήστης) επιλέγοντας το εικονίδιο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, πληκτρολογώντας το email του και επιλέγοντας την επιλογή ΕΓΓΡΑΦΗ. Για την εγγραφή του ο χρήστης θα χρειαστεί να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα με τα αληθή, ακριβή και πλήρη στοιχεία που του ζητούνται εκεί (Όνομα χρήστη, Διεύθυνση email και Κωδικός). Ο χρήστης θα πρέπει να ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης για την είσοδό του στον λογαριασμό του και να συμπληρώσει τη Διεύθυνση χρέωσης και αποστολής στα πεδία του λογαριασμού του. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν απολύτως εμπιστευτικές.

Με την είσοδο του στο λογαριασμό, ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να δει και να επεξεργαστεί τα προσωπικά στοιχεία, να προβεί σε ρυθμίσεις που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα του, να επεξεργαστεί τις διευθύνσεις αποστολής και χρέωσης που έχει καταχωρήσει και τα οποία θα πρέπει να διατηρεί αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη. Επίσης, στο λογαριασμό θα εμφανίζεται το ιστορικό παραγγελιών με παλιότερες αγορές που ενδεχομένως έχει πραγματοποιήσει ο συγκεκριμένος χρήστης μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος.

Η Εταιρεία θα μπορεί να αποστέλλει διαφημιστικά emails, προωθητικές ενέργειες κτλ. στους Εγγεγραμμένους Χρήστες στη διεύθυνση email που είναι καταχωρημένη στον λογαριαασμό, με την απαραίτητη επιβεβαίωση του χρήστη ότι έχει πρόσβαση στη δηλούμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο χρήστης, σε κάθε διαφημιστικό email που μπορεί να του αποστείλει η Εταιρεία θα μπορεί να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πλέον να λαμβάνει διαφημιστικά e-mails, προωθητικές ενέργειες κτλ.

Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει τη διαγραφή του Προφίλ που έχει δημιουργήσει, αποστέλλοντας email στη διεύθυνση sales@pupaland.gr με το αίτημα διαγραφής των τηρουμένων στοιχείων του.

Γλώσσα

Η γλώσσα που δύναται να χρησιμοποιηθεί για τη σύναψη σύμβασης πώλησης αγαθών μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος είναι η Ελληνική.

Πληροφόρηση καταναλωτή

Πριν από την υποβολή ηλεκτρονικής παραγγελίας και την κατάρτιση σύμβασης πώλησης αγαθών μεταξύ του καταναλωτή και της Εταιρίας, ο καταναλωτής, με τη συμπλήρωση του σχετικού τετραγωνιδίου “Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους και προϋποθέσεις του ιστοτόπου”, δηλώνει ότι έχει λάβει γνώση των ακόλουθων πληροφοριών τις οποίες κατανοεί και αποδέχεται πλήρως:

 •         των κύριων χαρακτηριστικών των αγαθών που επιθυμεί να παραγγείλει,
 •         της επωνυμίας της Εταιρείας, της διεύθυνσης της έδρας της, των στοιχείων επικοινωνίας με την Εταιρεία καθώς και των λοιπών στοιχείων της Εταιρείας
 •         της συνολικής τιμής των αγαθών που επιθυμεί ο καταναλωτής να παραγγείλει. Η τιμή αυτή συμπεριλαμβάνει Φ.Π.Α. Δεν συμπεριλαμβάνει τα έξοδα αποστολής-   παράδοσης, όπου τυγχάνουν εφαρμογής, τα οποία υπολογίζονται κατά το στάδιο του ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΛΑΘΙΟΥ.
 •         του τρόπου πληρωμών και του χρόνου παράδοσης.
 •         της δυνατότητας επικοινωνίας με την Εταιρεία στα στοιχεία της
 •         του δικαιώματος υπαναχώρησης. Στην περίπτωση υπαναχώρησης κατά τα προβλεπόμενα, ο καταναλωτής θα επιβαρυνθεί με μεταφορικά έξοδα για την επιστροφή των αγαθών.
 •         της ευθύνης της Εταιρείας για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ., του Αστικού Κώδικα.
 •         της δυνατότητας υποστήριξής-εξυπηρέτησης μετά την πώληση είτε μέσω email στο sales@pupaland.gr, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό +30 6945 696949.
 •         της δυνατότητας λειτουργίας ψηφιακού περιεχομένου, το οποίο είτε θα παράγεται από την Εταιρεία είτε από άλλο νόμιμο δικαιούχο του ψηφιακού περιεχομένου.
 •         της δυνατότητας διόρθωσης ενδεχόμενων σφαλμάτων ηλεκτρονικού χειρισμού πριν την υποβολή της παραγγελίας.
 •         της μη δυνατότητας πρόσβασης στα στοιχεία που καταχωρεί στη φόρμα ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ, μετά την Επιβεβαίωση Παραγγελίας, στην περίπτωση που ο    καταναλωτής πραγματοποιήσει Αγορά ως Επισκέπτης.
 •         των διατάξεων για τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις οποίες και συναινεί.

Υποβολή ηλεκτρονικής παραγγελίας

Ο καταναλωτής, υποβάλλοντας την παραγγελία του αναγνωρίζει ρητώς ότι η παραγγελία αγαθών μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος συνεπάγεται υποχρέωση πληρωμής.

Στάδια για την υποβολή παραγγελίας: Το πρώτο βήμα στη διαδικασία υποβολής παραγγελίας είναι ο καταναλωτής να επιλέξει τα αγαθά τα οποία επιθυμεί να παραγγείλει (καθώς και το χρώμα, το μέγεθος κτλ., όπου τυγχάνει εφαρμογής) και να τα συγκεντρώσει στο ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ ενεργοποιώντας το εικονίδιο ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ. Αν τα αγαθά που έχει επιλέξει ο καταναλωτής δεν είναι διαθέσιμα εμφανίζεται η ένδειξη ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ. Εφόσον επιθυμεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της διαδικασίας παραγγελίας, ο καταναλωτής ενεργοποιεί το εικονίδιο ΤΑΜΕΙΟ.

Ο καταναλωτής μπορεί να ολοκληρώσει την παραγγελία του είτε ως επισκέπτης, είτε ως Εγγεγραμμένος Χρήστης, πραγματοποιώντας ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. Αφού κάνει αποδοχή στους Όρους Χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος ο καταναλωτής χρειάζεται να συμπληρώσει το email στο αντίστοιχο πεδίο. Στη συνέχεια ο καταναλωτής χρειάζεται να συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία στη φόρμα παραγγελίας που θα εμφανιστεί (ονοματεπώνυμο, email, χώρα, περιοχή, πόλη, διεύθυνση, Τ.Κ., τηλέφωνο).

Στο πεδίο τρόποι πληρωμών, ο καταναλωτής καλείται να επιλέξει τον τρόπο πληρωμής της παραγγελίας.

Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να διορθώσει ενδεχόμενα σφάλματα ηλεκτρονικού χειρισμού στα διάφορα στάδια της διαδικασίας υποβολής της παραγγελίας και πριν την Επιβεβαίωση της Παραγγελίας.

Εφόσον ο καταναλωτής επιθυμεί να ολοκληρώσει την παραγγελία του, ενεργοποιεί το εικονίδιο ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ, αναγνωρίζοντας την υποχρέωση του να καταβάλει το συνολικό χρηματικό ποσό που ευκρινώς αναγράφεται στην παραγγελία του αυτή, συμπεριλαμβανομένων εξόδων αποστολής και αντικαταβολής, όπου τυγχάνει εφαρμογής. Ο καταναλωτής επιλέγοντας το σχετικό πεδίο ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ δηλώνει ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παρόντες Όρους χρήσης.

Η υποβολή παραγγελίας αποτελεί πρόταση του καταναλωτή προς την Εταιρεία για την αγορά του αγαθού ή των αγαθών που έχει επιλέξει ο καταναλωτής και δε σημαίνει ότι έχει καταρτιστεί έγκυρη σύμβαση πώλησης αγαθών μεταξύ του καταναλωτή και της Εταιρείας. Κατά το στάδιο αυτό δεν υπάρχει κατάρτιση σύμβασης πώλησης.

Κατάρτιση Σύμβασης: Η σύμβαση συντελείται μόλις ο καταναλωτής λάβει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο email από την Εταιρεία, το οποίο συμπεριλαμβάνει το σχετικό ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ και αποτελεί αποδεικτικό παραλαβής της παραγγελίας του καταναλωτή. Σημειώνεται ότι η σύμβαση θα συντελείται μόνο για τα αγαθά (ή το αγαθό) για τα οποία η Εταιρεία δηλώνει την αποδοχή της πρότασης του καταναλωτή με το ανωτέρω email.

Στην περίπτωση όπου η Εταιρεία επιχειρήσει να επικοινωνήσει με καταναλωτή που έχει προβεί σε Επιβεβαίωση Παραγγελίας (λ.χ. εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία, είτε σε σχέση με το προϊόν, είτε σε σχέση με την πληρωμή) και αυτό δεν καταστεί εφικτό εντός 24 ωρών από την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ, η παραγγελία ακυρώνεται αυτομάτως και ο καταναλωτής λαμβάνει ηλεκτρονικό επιστολή με τίτλο ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να ακυρώνουν την παραγγελία τους χωρίς καμία επιβάρυνση εντός 24 ωρών από την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ.